A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Поляницької сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області

В Україні триває реформа шкільного харчування, на черзі - її реалізація на рівні територіальних громад

Дата: 11.04.2024 10:50
Кількість переглядів: 4

Якісне та поживне харчування – запорука здоров’я для дитячого організму. Нагодувати дітей смачною та корисною їжею, приготовленою в належних умовах, – саме з цією метою впроваджується реформування шкільного харчування.

Цьому питанню була присвячена нарада за участю першої леді України Олена Зеленська. Мовилося про успішний досвід роботи областей у цьому напрямі та інструменти, що дадуть змогу продовжити реалізацію реформи на місцях.

«Разом маємо передати громадам не лише всі інструменти й місцеві стратегії впровадження реформи, але й правильне налаштування: ця реформа для них, для їхніх дітей і нашого спільного майбутнього… Ми втілюємо її в дуже складний час, у час випробувань, у час війни, коли постійна загроза нависає над кожним із нас і протиставити цій загрозі ми маємо піклування про наших дітей…», - зазначила Олена Зеленська.

 На Прикарпатті розроблена обласна програма реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року.

Наша область має успішні напрацювання щодо покращення харчування дітей в закладах освіти. Варто зазаначити, що на сьогодні:

збільшено обсяги фінансування організації харчування учнів (цього року прогнозований обсяг видатків – понад 154 млн гривень, торік він становив 111,5 млн гривень);

 триває робота щодо відновлення та модернізації харчоблоків закладів освіти;

 нарощуємо кадровий потенціал

(незабаром планується відкриття кулінарного хабу на базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу. Для його створення з обласного бюджету спрямовано понад 2,5 млн гривень);

 акцент на здоровому харчуванні.

Працюємо над тим, щоби якісні зміни були впроваджені у кожній територіальній громаді.


« повернутися

Вхід для адміністратора